Choupette Lagerfeld är nog världens mest berömda katt, eller alla fall en av de topp tio mest berömda katterna. Katten gavs till den världsberömda designern Karl Lagerfeld år 2011 efter att han egentligen bara skulle ta hand om den en kortare tid. Kärlek uppstod vid första ögonkastet och Karl fick Choupette i gåva. Katten har sedan dess prytt flera plagg och har en hel egen kollektion som bär dess namn. Inte mins Lagerfelds barnkollektioner har fått katten Choupette som motiv, men visst finns det även plagg och accessoarer som riktar sig till vuxna med Choupette.

Katten har i dagsläget två egna skötare som tar hand om kattens alla behov. Om man vill, kan man dessutom följa Choupettes vardag via dess Instagram-konto @choupettesdiary som uppdateras kontinuerligt och visar fram kattens alla personlighetsdrag på ett fiffigt och underhållande sätt. Vill du stifta bekantskap med katten i form av plagg från Karl Lagerfeld finns en del butiker online som har dessa i sitt utbud. På kidsbrandstore.se hittar du märkeskläder för barn i alla åldrar och här kan man även hitta Choupette på en del av plaggen. Mycket fint och mycket genomtänkt design i sann Lagerfeld-anda.

Ett litet barn i hatt

Barnmode är något som överlag har fått ett stort uppsving på senare tid och det hör inte längre till ovanligheterna att föräldrar väljer att klä sina barn i designerplagg. Man har fått ett helt nytt tänk när det kommer till hållbarhet, kvalitet och miljö, och vill säkerställa att det man köper både håller länge och kan återanvändas i nästintill oförändrat skick så att fler får glädje av plaggen.

Karl Lagerfeld är lika med kvalitet

Om man köper ett plagg från Karl Lagerfeld kan man vara säker på att plagget kommer att hålla länge. Materialvalen är noggrant genomtänkta och detaljerna är välarbetade. Barnkläderna, där Choupette pryder plaggen är lekfulla samtidigt som de är stilrena och passar att användas lika väl på dagis som på släktmiddagen. Plaggen har inga störande element, utan har skapats med funktionalitet och stil i fokus. Då motivet med Choupette är så pass neutralt, fungerar det även på plagg för vuxna utan att kännas barnsligt.

Helig Birma under orkidé

Det första plagget med motiv av Choupette kom ut redan 2012, och då i form av en väska. Sedan dess har succén varit ett faktum och det har lanserats otaliga plagg och accessoarer med katten i fokus. Förutom detta, så har Choupette figurerat i otaliga tidningar, omslag och intervjuer.

Att Choupette fångade Karls uppmärksamhet är inte så konstigt. Helig Birma tillhör de vanligaste raserna och de uppfattas som en av de vackraste kattraserna av kattälskare runtom i världen. Tack vare sin vita päls och klarblå ögon kan de smälta även den mest hårdhjärtade personen och få de att tänka om gällande husdjur. Om man dessutom är en världskänd designer, kan man nog förstå varför han såg potentialen i kattens skönhet och valde att överföra detta till sina skapelser. Med facit i hand var det nog ett bra drag.